Parasta Suomessa

Keitele on itselleni sitä rakkainta Suomea, sielunmaisemaa ihan syvimpiin sopukoihin saakka. Juhannuksena suuntasimmekin jälleen vesille, tällä kertaa tuttuakin tutumpaan Viukarin saareen, jossa olemme yöpyneet lukuisia kertoja aikaisemminkin.

juhannus-23juhannusjuhannus-24

Viukari on suosittu retkisatama, minkä lisäksi saaresta löytyy sauna, kota ja kaksi laavua sekä useita tulipaikkoja. Itse olemme aina majoittuneet pienemmässä laavussa, joka sijaitsee toisella puolella saarta kuin venelaiturit. Pikkulaavulla syntyykin mukava illuusio siitä, että olisi saarella ihan itsekseen, muiden kulkijoiden tie kun ei laavulle juuri kulje.

juhannus-10juhannus-9

Jos minulta kysytään, on Viukarin saunassa yhdet parhaimmista löylyistä! Ainakin jos edelliset löylyttelijät ovat muistaneet noudattaa yleistä saunaetikettiä, jonka mukaan paikat siivotaan ja jätetään seuraavalle saunojalle mukavaksi tulla. Juhannussaunaan pääsimme lopulta lähes liian helpolla, kun saunan valmiiksi lämmittäneet halusivat ystävällisesti päästää meidät lapsiperheenä edelleen. Uimaankin uskallettiin, vaikka vesi oli vain 16 asteista.

juhannus-11juhannus-8juhannus-12

Saunan lisäksi juhannus saaressa sisälsi vetouistelua, jossa rouva yritti lähinnä keskittyä nauttimaan kuohuviiniä, mutta joutuikin nostamaan kaloja ylös; nuotiolla valmistettuja aterioita; yömyöhään pystytetyn teltan, kun hyttyset eivät antaneet rauhaa laavussa nukkujille sekä pörrötukkaisia ja hieman sottaisia, mutta vallan hyväntuulisia lapsia ja aikuisia.

juhannus-13juhannus-21juhannus-19juhannus-22

Juhannuspäivänä tehtiin myös pieni retki Neiturin kanavalle, jossa kievari vietti kesäkauden avajaisiaan. Hyvältä maistuivat loimulohi ja munkit!

juhannus-25juhannus-27juhannus-26

Toisinaan haaveilen siitä, että olisi oma kesäpaikka – mökki, jossa viettää juhannus ja vaikka koko kesä. Tällaisten viikonloppujen jälkeen tuntuu kuitenkin lahjalta, että ei ole sidottu yhteen paikkaan, vaan saa kokea seikkailuja eri puolilla Suomea. Seuraava retki Keiteleellekin on jo suunnitteilla ja se toteutettaneen heti kun vain tuulet ovat suotuisat… Sitä ennen on ihana kömpiä omaan sänkyyn ja nauttia siitä, kuinka helppoa kaikki onkaan, kun vain on juoksevaa vettä ja sisävessa.

Mainokset

3 thoughts on “Parasta Suomessa

  1. Ihanan tunnelmallisia keskikesän kuvia! 😊 Kysyisin vinkkiä luontopolkuun, jossa voisi liikkua lastenvaunujen kanssa. Löytyykö sellaista Jyväskylän seudulta? Makkaranpaistomahdollisuus/nuotiopaikka olisi plussaa. Kiitos, jos ehdit vastata. 😊

    Tykkää

    1. Kiitos kommentista, se todella ilahdutti! 🙂 Äänekosken Kapeenkoskella pääsee hyvin liikkumaan vaunuilla, samoin suosittelen Laukaan Kirkkoniemeä. Molemmat on tosi kauniita paikkoja ja tulipaikkakin löytyy. Myös Laukaan Multamäki, Jyväskylän Halssilan Hiihtomaa ja Keljonkankaan laavu ainakin ovat vaunuilla saavutettavissa, samoin Ladun Majan ympäristössäkin pääsee hyvin kulkemaan ja sielläkin tulipaikka löytyy (+kesäisin ihana uimaranta). Varsinaisia luontopolkuja näistä taitaa olla vain Multamäessä ja Ladun majalla, mutta kivoja retkikohteita yhtä kaikki. 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s